Revista Sănătate

Știați că marca Volkswagen produce și crenvurști ?!..culmea, au și mai mult succes decât mașinile !

Anul de glorie  pentru Volkswagen este 2017, deoarece a produs mai mulți crenvurști decât mașini!Pe toate ambalajele crenvurştilor stă inscripţia VW Original Part (Original Tein), în traducere „piesă originală Volkswagen”.Constructorul de automobile german a produs 6,8 milione de crenvurști în uzina de la Wolfsburg, în timp ce automobile doar 6,2 milioane, scrie Le Figaro.

Dar cum adică, crenvurşti marca Volkswagen?Ei, bine, da, compania produce milioane în fiecare an, şi asta de 45 de ani încoace, adaugă sursa citată. Informaţia cel puţin surprinzătoare este citată într-un articol al site-ului Cnet, specializat în tehnologie.Cum este posibil așa ceva?Totul a pornit acum 45 de ani în anul 1973, aceștia fiind făcuți pentru consum pentru angajații companiei,  pentru a fi mâncați în cantinele fabricilor, dar în prezent aceștia pot fi cumpărați în supermarketurile germane.

Anumite reprezentanțe le oferă ca și cadouri în pachete de cinci bucăți clienților mărcii. Fiind un produs autentic VW, au chiar și o serie în catalogul de piese al producătorului teuton, 199 398 500 A.Crenvurștii dulci și picanți sunt făcuți preponderent din carne de porc, adusă de 3 ori pe săptămână în atelierul din Wolfsburg.

Aceștia conțin doar 20% grăsime, spre deosebire de cei tradiționali care conțin pe undeva pe la 35%. Există chiar și crenvurști vegetarieni, un fel de e-Wurst.Potrivit Cnet, zilnic se produc 18.000 de crenvurşti, iar produsul are un cod specific (199.398.500 A), ca fiecare model de Volkswagen.