Revista Sănătate

Dietă inedită pentru doamne, sho-tul de tequila…NU UITAȚI de MODERAȚIE !

Este vorba despre a vedea mâncarea pentru ceea ce este: combustibil. Am pierdut întreaga idee că ceea ce mâncăm înseamnă ceea ce înseamnă să ne dăm energie, să ne menținem sănătoși. Deci este vorba de reframează relația noastră cu mâncarea. Este psihologia și informațiile – cum optimizăm combustibilul nostru?

Tequila nu se numără printre recomandările nutriţioniştilor când vine vorba de slăbit, însă ştim foarte bine că ieşirile în oraş se lasă mai tot timpul cu alcool. Şi dacă tot e să o comitem, să o facem cu cap!

Decât să alegi bere, whiskey sau lichior, care au destul de multe calorii, mai bine încerci un shot, două, de tequila, mai ales că oamenii de ştiinţă mexicani (cine altcineva?) au descoperit că zahărul natural folosit la prepararea acestei băuturi este foarte sigur pentru siluetă.
Specialiştii au efectuat în acest sens un studiu, care a constat în hrănirea unor animale de laborator cu alimente obişnuite şi adăugarea de agavine în apa lor de băut. Ce au constatat la finalul experimentului? Şoarecii mâncau mai puţin şi aveau un nivel scăzut de zahăr în sânge.

Echilibrul dintre distracția și starea alimentată este mantra lui Karlsson. „Există încă această cultură masivă în fitness, care nu este nici o durere, nici un câștig, și cred că face mai mult rău decât bine. Aceste antrenamente nebun HIIT pe care le puteți face în anii 20 nu sunt durabile. Aveam 70 km pe săptămână, alergând la jumătate de maraton și la sala de gimnastică la ora 5.30. „Aceasta a dus la probleme de sănătate legate de stres, precum IBS. „Din punct de vedere fizic și mental, oamenii se supun stresului inutil, încât nu ne-am propus să ne ocupăm. Odihna este la fel de importantă ca și formarea. „