Revista Sănătate

Doctorii ne învață cum să renunțăm la antidepresive cu pași mici dar siguri !

Medicamentele antidepresive prezintă simptome de abstinență care durează de luni până la ani: insomnie, valuri de anxietate, chiar așa-numitele creier zaps, senzații de șoc electric în creier.

Dar medicii au respins sau a subliniat astfel de simptome, adesea atribuindu-le recidivei problemelor stării de spirit.

Domeniul psihiatriei a efectuat câteva studii riguroase privind retragerea antidepresiv, în ciuda faptului că ratele de prescripție pe termen lung în Statele Unite și Marea Britanie s-au dublat în ultimul deceniu, cu tendințe similare în alte țări occidentale.
Peste 15 milioane de americani au luat medicamente de cel puțin cinci ani, o rată care aproape că sa triplat din 2000, potrivit unei analize a datelor federale de la New York Times.

Platforma online a reprezentat pentru cei doi cercetători o rampă de lansare, aceștia pomovându-și antidepresivele .

Aceste site-uri au recomandat în mod constant „micro-dozare”, reducând dozele cu cantități tot mai mici pe luni sau ani, uneori prin îndepărtarea unei singure bile la un moment dat din capsule.

Conform publicației  Lancet Psihiatrie, autorii au susținut că orice regim de retragere este responsabil de pacient și  că scade medicația de luni până la ani, în funcție de persoana, și nu mai mult de 4 saptamani, sfaturi de boilerplate.

Antidepresivele, cum ar fi Paxil, Zoloft și Effexor, lucrează parțial prin blocarea transportorului de serotonină, o moleculă care funcționează în sinapse între celulele creierului pentru a elimina serotonina chimică, despre care se crede că ajută la apariția unui sentiment de bunăstare la unii oameni. Prin blocarea transportorului, antidepresivele prelungesc si imbunatatesc efectele serotoninei.