Revista Sănătate

Șoc în industria fast-food-ului, Bolivia este prima țară latino-americană care INTERZICE restaurantele McDonald’s!

Bolivia a devenit prima națiune latino-americană fără McDonalds, după ce a luptat pentru mai mult de un deceniu să-și păstreze cifrele din „roșu”.

După 14 ani în țară și în ciuda numeroaselor campanii și promoții, McDonald’s a fost forțat să închidă în 2002, cele 8 restaurante boliviene din marile orașe La Paz, Cochabamba și Santa Cruz de la Sierra.

McDonald’s a servit ultima sa hamburgerie în Bolivia, după anunțarea unui plan global de restructurare în care își închidea ușile în alte șapte țări cu marje de profit reduse.

Eșecul lui McDonald’s în Bolivia a avut un impact atât de profund, încât un documentar intitulat „Por que quebro McDonald’s en Bolivia” sau „De ce Bolivia lui McDonald go Bankrupt”, încercând să explice de ce bolivienii nu au trecut niciodată de la empanadas la Big Macs.

Documentarul include interviuri cu bucătari, sociologi, nutriționiști și educatori, toți care par să fiu de acord, bolivienii nu sunt împotriva hamburgerilor per sé, ci împotriva „fast-food-ului”, un concept larg inacceptabil în comunitatea boliviană.

Povestea a atras de asemenea atenția mondială asupra fast food-urilor din America Latină.

El Polvorin blog remarcat:

„Fast-food-ul reprezintă opusul complet al ceea ce bolivienii consideră că ar trebui să fie o masă. Pentru a fi o masă bună, mâncarea trebuie să fie pregătită cu dragoste, dedicație, anumite standarde de igienă și timp de gătit adecvat „.