Revista Sănătate

Carrefour oferă sprijin agricultorilor români, prin sloganul…CREȘTEM ROMÂNIA BIO !

Începând din luna martie, Carrefour România a inițiat cel mai amplu program integrat de susținere a fermierilor români care vor să treacă la un model de business de tip agricultură BIO/ecologică.

Programul- denumit CREȘTEM ROMÂNIA BIO – reprezintă un angajament pe termen lung, deschis oricărui fermier român care dorește să fie certificat BIO, prin care Carrefour va oferi suport direct pe toată durata procesului de conversie. Scopul este acela de a crea în România un segment puternic de producători certificați BIO, care să poată oferi românilor șansa de a mânca mai bine.

“Acest program vine să îi garanteze că va avea în Carrefour un partener pentru întreg procesul, cu angajamente ferme – de la momentul în care își pregătește dosarul, la toți anii în care se află în conversie, dar nu e încă certificat și contracte ferme privind comercializarea produselor după certificare. În același timp, inițiativa noastră este o invitație către întreaga industrie de a ne uni eforturile pentru a susține dezvoltarea acestui segment pe termen lung”, a declarat Silviu Diaconu, Director Produse Proaspete Carrefour România.

Prin noul program, Carrefour oferă agricultorilor un pachet care cuprinde:

• acoperirea costurilor în vederea obținerii certificării în primul an;
• consultanță la cerere, oferită prin parteneri specializați, pentru elaborarea dosarului;
• contracte ferme pentru preluarea producției la prețuri competitive pentru perioada în care agricultorul nu deține certificare BIO, dar se află în procesul de conversie către aceasta;
• contract ferm de preluare a producției 2 ani după obținerea certificării;
• schimb de experiență cu parteneri care au trecut deja prin acest proces;
• campanii de promovare a produselor și producătorilor români BIO.
Producătorii care își doresc să respecte regulile impuse în agricultura ecologică, conform verificărilor făcute de organismele autorizate, pot aplica în cadrul programului atât în hipermarketurile Carrefour, cât și online, pe platformawww.crestemromaniabio.ro.