Revista Sănătate

Cercetări suplimentare asupra riscurile potențiale de utilizare a țigărilor electronice

Experții avertizează acum că e-țigaretele poartă un risc semnificativ și anterior trecut de cancer .  Fumătorii sunt expusi la peste 7000 de substanțe chimice, amenințând sănătatea pulmonară și crescaând riscul de cancer printre alte probleme de sănătate.

De fapt, mai mult de 80% dintre fumători cred că e-țigaretele se pot dovedi a fi benefice în eforturile lor de renunțare. Cu toate acestea, știm destul despre aceste dispozitive pentru a lua o decizie educată?
Un studiu realizat de laboratorul național Lawrence Berkeley a propus să înțeleagă mai bine riscurile potențiale generate de utilizarea de țigări electronice. Cercetătorii au testat vaporii creați de 3 lichide populare de e-tigari, descoperind substanțe chimice cauzatoare de cancer, inclusiv propilen glicol si glicerina. Ambele substanțe chimice identificate au fost clasificate de FDA ca fiind „probabil agenți cancerigeni”.
„Avocații țigărilor electronice spun că emisiile sunt mult mai scăzute decât cele din țigările convenționale, deci ești mai bine să folosiți țigări electronice”, a explicat autorul studiului, Hugo Destaillats.

Studiul a arătat că cantitatea de substanțe chimice emise de vaporizator a crescut atunci când bobina de încălzire a vaporizatorului a menținut o temperatură mai ridicată. Din acest motiv, se vaporizează care utilizează o singură bobină, spre deosebire de două, eliberează un nivel mai ridicat de substanțe chimice, deoarece produsul chimic este necesar să se încălzească până la o temperatură mai ridicată pentru a funcționa .
În 2009, FDA a avertizat utilizatorii de e-țigări despre prezența dietilenglicolului, o substanță chimică găsită în antigel. Siguranța dispozitivelor a fost apoi scoasă la lumină din nou în 2015, când cercetătorii de la New England Journal of Medicine au descoperit că e-țigările emit formaldehidă, de asemenea un cancerigen cunoscut.
Experții avertizează că sunt necesare cercetări suplimentare înainte de a înțelege pe deplin riscurile potențiale de utilizare a țigărilor electronice.