Revista Sănătate

ADIO cataractă! Acum puteți scăpa de cataractă fără a utiliza o intervenție chirurgicală

Mulți oameni tocmai au acceptat vederea neplăcută ca pe un mod de viață, punând pur și simplu o pereche de ochelari pentru a masca problema.

Un optometrist din Columbia Britanică, numit Dr. Garth Webb, a inventat lentila Oumetrics Bionic, care ar oferi pacienților o viziune perfectă și le va permite să vadă un obiect clar de la o distanță de 30 de picioare. El a susținut, de asemenea, că lentilele sale implantate chirurgical pot împiedica formarea de cataractă, deoarece acestea înlocuiesc lentilele umflate.

Webb a spus CBC că persoanele care au lentile specializate inserate chirurgical nu vor obține niciodată cataractă, deoarece lentilele lor naturale, care se vor deteriora în timp, și pot fi înlocuite.
Procedura durează doar 8 minute și imită operația de cataractă.

O vedere a pacienților ar fi corectată imediat și pot elimina împreună lentilele de contact și ochelarii.
„Aceasta este o îmbunătățire a viziunii pe care lumea nu a mai văzut-o niciodată”, spune dr. Webb. „Dacă puteți vedea abia ceasul la 10 picioare, când veți obține obiectivul Bionic puteți vedea ceasul la 30 de metri distanță.”

Proiectul este în curs de dezvoltare de peste 8 ani și a costat 3 milioane de dolari în taxe de cercetare și dezvoltare. Misiunea lui a devenit o obsesie pentru a se elibera pe sine și pe alții de la ochelari și lentile corective.

Acum are intrigă doctori din întreaga lume:
„Cred că acest dispozitiv ne va aduce mai aproape de graiul sfânt de viziune excelentă la toate intervalele – îndepărtat, intermediar și apropiat”, a spus dr. Vincent DeLuise, oftalmolog care preda atât la Universitatea Yale, cât și la Colegiul Medical Weill Cornell din New York.“