Revista Sănătate

Dacă sunteți conștient de sănătate, probabil că nu veți folosi prea mult un cuptor cu microunde…

Mulți oameni au dispărut de la confortul unui cuptor cu microunde datorită riscurilor periculoase pentru sănătate pe care le prezintă.
Cuptoarele cu microunde nu numai că distrug hrana și distruge orice valoare nutritivă pe care o are, dar are și un efect negativ asupra inimii.

Dr. Magda Havas de la Universitatea Trent a studiat efectele microundelor pentru o anumită perioadă de timp și, potrivit lui, persoanele expuse la radiații timp de doar trei minute la 2.4Ghz pot avea reacții severe la schimbările cardiace și variații ale ritmului cardiac – alarma de răspuns la stres. Aceasta se numește, de asemenea, electrohidrosensibilitatea (EHS) sau sindromul de îmbătrânire rapidă.

Acesta a fost studiat de mai multe decenii, iar acest răspuns include palpitațiile inimii, aglomerarea celulelor roșii din sânge și fluctuațiile sistemului nervos parasympatic tipic unui răspuns la luptă sau de zbor.
În lumea modernă, există mai multe surse de radiații de mediu, cum ar fi dispozitivele electromagnetice, routerele WiFi, laptopurile și telefoanele mobile.
Este primul studiu care documenteaza schimbari imediate si dramatice, atat in rata de inima si variatia frecventei cardiace cauzate de un dispozitiv aprobat care genereaza microunde la niveluri cu mult sub 0,3 la suta linii directoare federale, atat in Canada si Statele Unite.
Aceștia au raportat că pot provoca creșterea nivelului de colesterol, scăderea numărului de celule roșii din sânge, scăderea nivelului de hemoglobină și scăderea numărului de leucocite.
Cele 15 minute suplimentare din cuptor ar putea fi o idee mai bună pentru a evita complicațiile majore de sănătate. Nu doar că nu-ți faci mâncare, nu-ți dai cu sângele, creierul și nu-ți deranjează ritmul cardiac. Nu mai sună la fel de convenabil, nu-i așa?