Revista Sănătate

Ce este dieta ketogenică?

Cum funcționează dieta ketogenică?

Scopul dietei ketogenice este de a trimite corpul într-o stare de „ketoză”, folosind o dietă foarte strictă cu conținut scăzut de carbohidrați. Acest termen umbrelă poate include diete cum ar fi dieta Atkins, dieta Dukan și diete cu conținut scăzut de carbohidrați, cu conținut ridicat de grăsimi, cum ar fi dieta banting, deși raporturile de grăsimi, proteine ​​și carbohidrați și alte caracteristici specifice fiecărei diete (de exemplu, ‘) poate varia.

Cum se folosesc dietele ketogenice într-un mediu medical?

S-au dezvoltat inițial diete dieteze cetogene pentru a trata epilepsia la copii, deoarece pare să reducă frecvența convulsiilor. Trebuie remarcat faptul că utilizarea dietei în acest context nu trebuie să fie încercată fără supravegherea unui medic specialist. Din aceste origini medicale, dieta a fost preluată de mass-media și a fost comercializată ca un regim de pierdere în greutate – în acest context, vom discuta despre dietă în sensul acestui articol.

Ce alimente sunt permise pe o dieta ketogenică?

Alimentele care sunt în general permise includ hrana bogată în grăsimi, pește, uleiuri, nuci, lactate cu conținut ridicat de grăsimi, cum ar fi brânza și legume cu conținut scăzut de carbohidrați.
Nu este surprinzător că reducerea nivelului de carbohidrați înseamnă tăierea pâinii, a pastelor, a orezului și a celor mai convenabile produse de cofetărie. Cu toate acestea, atingerea unor astfel de niveluri scăzute de carbohidrați înseamnă, de asemenea, sărind peste legume, legume rădăcinoase, majoritatea fructelor și legumelor de amidon, cum ar fi cartofii.
Proaspete avocado care a fost tăiat în jumătate

Este eficient pentru pierderea in greutate si este durabila?

Dieturile dietetice cetogene duc, de obicei, la pierderea în greutate și pot îmbunătăți sensibilitatea la insulină la pacienții cu diabet zaharat. De fapt, în comparație cu o dietă cu conținut scăzut de grăsimi, o dietă ketogenică pare să obțină o reducere mai mare pe termen lung a greutății corporale. Cu toate acestea, succesul pe termen lung depinde de capacitatea dumneavoastră de a vă adapta obiceiurile alimentare odată ce începeți să introduceți o abordare mai echilibrată și mai sănătoasă a alimentației.

Care sunt efectele pe termen lung ale dietelor ketogenice?

Simptomele asociate cu cetoza sunt adesea temporare și se pot referi la deshidratare. Acestea pot include cefalee, gură uscată, respirație urâtă, oboseală și greață. Cu toate acestea, merită menționat faptul că, deoarece dieta restricționează carbohidrații, este în mod obișnuit scăzut în fibre dietetice, ceea ce poate avea un impact negativ asupra sănătății intestinului, inclusiv prezența bacteriilor ușor de intestinal.