Revista Sănătate

Cartofii noi previn bolile de inimă şi alungă indigestia

Cartofii noi copţi sunt gustoși şi sănătoși. Este important însă cu ce-i asociezi. Dacă îi consumi împreună cu alimente bogate în proteine (fasole verde, ton), acest lucru va încetini digerarea cartofilor şi le va scădea indicele glicemic.

Sucul reduce hiperaciditatea și tratează indigestia

Cea mai cunoscută proprietate a sucului de cartofi noi este aceea de calmare digestivă. Aciditatea stomacală, gazele şi digestia îngreunată sunt doar câteva dintre problemele care îşi găsesc rezolvare printr-o cană de suc de cartof în fiecare zi.

Măștile cu cartofi noi hidratează pielea

Cartofii noi au efecte deosebite pentru problemele pielii. Măştile cu cartofi au numerose beneficii, pentru că hidratează şi luminează pielea.

În plus, calmează împotriva arsurilor solare şi reduc ridurile şi liniile de expresie.

Pentru a face o mască hidratantă, rade un cartof și amestecă-l cu zeama de la o jumătate de lămâie. După câteva minute, aplică amestecul pe piele și lasă-l să acționeze 15-20 de minute, apoi clătește cu apă călduță.

ucul de cartofi cruzi este pe lista de reţete a multor oameni ca medicament valoros şi ca instrument indispensabil pentru tratarea multor boli. Iata ce boli poti trata cu sucul de cartofi cruzi.

Înainte de toate trebuie să reţineţi că trebuie să folosiţi numai suc proaspăt de la cartofi tineri. În cartofii vechi se acumulează solanina – o substanţă toxică care provoacă intoxicaţie.

La ce utilizau bunicile noastre sucul de cartofi cruzi? Mai ales pentru tratamentul gastritei, ulcerului gastric şi duodenal. Acesta este un remediu excelent care ameliorează imediat durerea şi normalizează treptat digestia.

Nu este foarte gustos, dar va obişnuiţi cu gustul lui, atunci când ştiţi că îl beţi pentru sănătatea corpului dvs. Sucul de cartof cruzi este folosit pentru a depăşi stresul, la acest suc de cartofi se adaugă şi două bucăţi de suc de ţelină.