Revista Sănătate

Cinci medicamente farmaceutice care distrug imediat sănătatea ta

Medicamentele eliberate pe bază de prescripție medicală pentru afecțiuni cronice de sănătate pot de fapt să vă deterioreze sănătatea pe termen lung și mulți oameni sunt medicamente suprapresate care acoperă problema de sănătate care se găsește în stilul lor de viață sau alegerile dietetice.

Top 5 medicamente
Cinci medicamente farmaceutice care distrug imediat sănătatea ta

Aveți un risc mai mare de a muri de la o reacție adversă care poate fi prevenită decât de a muri de boală cardiovasculară, cancer pulmonar, cancer mamar sau diabet . Și asta e motiv de îngrijorare !

În timp ce următoarea listă compromite unele dintre cele mai populare medicamente prescrise cu cele mai grave efecte secundare și riscuri, nu se apropie în nici un caz de o listă cuprinzătoare de prescripții care trebuie să fie atentă.

Linia de fund este să vă faceți cercetările pe baza oricărei rețete pe care le recomandă medicul dumneavoastră și să vorbească deschis cu el sau cu privire la preocupările dumneavoastră cu potențiale efecte secundare și reacții cu corpul dumneavoastră.

1. Inhibitori ai pompei de protoni

Altfel cunoscut ca PPI, inhibitorii pompei de protoni sunt frecvent prescrise pentru refluxul de acid. Este posibil să fiți familiarizați cu numele lor de marcă Nexium, Prevacid și Prilosec. Cu toate acestea, acestea au fost asociate cu riscuri mai mari de demență, boli de rinichi și atacuri de cord . În plus, PPI pot provoca constipație cronică, nivel scăzut de magneziu și pot crește riscul de fracturi osoase.

2. Prednison

Prednisonul este un steroid multi-tasking adesea prescris pentru afecțiuni autoimune, cum ar fi artrită reumatoidă, lupusul și colita ulcerativă. Ea acționează prin suprimarea răspunsului imun care determină corpul să se atace, dar în același timp compromite literalmente sistemul imunitar și te face mai sensibili la infecții, atât blânde cât și grave.

Utilizarea pe termen lung este asociată cu vânătăi, modificări ale greutății corporale în anumite locații (față, gât, spate și talie), libidou scăzut, acnee și menstruație complicată. Reacțiile adverse potențiale includ, de asemenea, insomnie, probleme de dispoziție, dureri de cap, amețeli, balonare și greață.

Discutați cu medicul dumneavoastră despre alternativele de combatere a inflamației (cum ar fi artrita reumatoidă) utilizând soluții naturale.

3. Statine

Prescripționată pentru administrarea unor niveluri ridicate de colesterol, statinele se numără printre cele mai frecvente medicamente luate de adulți. Începând cu anul 2012, peste 23% dintre toți adulții americani cu vârsta peste 40 de ani au raportat consumul de medicamente cu statine (cum ar fi Crestor, Zocor, Lipitor, Livalo, Mevacor și Pravachol) (4). Pe termen scurt, efectele secundare pot include dureri de cap, insomnie, dureri musculare, greață, balonare, gaze, diaree și erupții cutanate. Dar riscurile utilizării pe termen lung a statinelor sunt și mai grave.

Utilizarea pe termen lung a statinelor a fost legată de un deficit de coenzima Q10 și vitamina K2, crește riscul de cancer de sân și de diabet și poate crește riscul bolii Parkinson (5).

4. Antidepresive

1 din 10 americani cu vârsta peste 12 ani iau antidepresive, conform CDC (6). Unu din zece! Și 60% dintre acești oameni au luat antidepresive pentru mai mult de doi ani la rând. Din păcate, efectele lor adverse sunt abundente; ele includ creșterea în greutate, libidoul scăzut, grețurile, problemele de somn, constipația, iritabilitatea și anxietatea. Dar pentru adolescenți și copii care iau antidepresive, există și un risc crescut de suicid.

Este important să rețineți că antidepresivele funcționează bine pentru unii oameni, dar pentru mulți oameni, pur și simplu nu sunt un tratament eficient. Acordați o atenție deosebită corpului și bunăstării dumneavoastră în general și lucrați cu medicul dumneavoastră pentru a găsi strategii care să vă ajute să gestionați depresia.

Opțiunile naturale de luat în considerare sunt exercițiile fizice, minimizarea alimentelor procesate și consumul unei diete nutritive dense și suplimente naturale, cum ar fi sunătoare, rădăcină de magneziu și valeriană.

Notă: nu vă abțineți de la medicamentele eliberate pe bază de rețetă fără îndrumarea medicului dumneavoastră și rețineți că unele tratamente naturale, cum ar fi sunătoare, sunt contraindicate la SSRI !

5. Opioide

În timp ce majoritatea medicilor sunt de acord cu prescripția adecvată de analgezice opioide pentru durerea acută, opioidele nu sunt o soluție adecvată pentru afecțiunile cronice. Mai mult, datorită naturii lor extrem de dependente, chiar și persoanele cărora le sunt prescrise opioide pentru o perioadă scurtă de timp (cum ar fi recuperarea după operație) pot deveni foarte ușor dependenți și pot începe să abuzeze de prescripțiile lor.

Dacă vă pregătiți pentru o intervenție chirurgicală majoră, discutați cu medicul sau chirurgul despre opțiunile de recuperare și vă exprimați îngrijorarea cu privire la eliminarea substanțelor potențial dependente. De asemenea, dacă vă luptați cu durerea cronică, este important să vă adresați cât mai multor soluții naturale pentru a evita dependența de droguri.