Revista Sănătate

Dr. Oz: „Dacă renunți la prima colonoscopie „

După ani după ce Dr. Mehmet Oz a avut prima colonoscopie în august 2010, este pregătit să împărtășească privirea sa de sănătate personală și de ce este recunoscător că nu a pus capăt procedurii de diagnosticare.

Astăzi, el numește prima colonoscopie „un mare apel de trezire”. Medicul său a găsit și a scos un polip considerabil din colonul său, despre care spune că ar fi putut să se dezvolte în cancer de colon.

„Nu aveam absolut niciun factor de risc, iar medicul meu a găsit o polipă precanceroasă care s-ar fi putut transforma în cancer dacă nu ar fi fost îndepărtată”, spune Oz. Luni mai târziu, la un screening ulterior, a fost găsit un polip secund.

„Înseamnă că colonul meu este predispus la polipi, care mi-au afectat puțin viața. Va trebui să fac colonoscopii frecvente.

Este o opțiune numai pentru colonoscopie?
Pune pur și simplu, nu. O colonoscopie este una dintre metodele eficiente de screening pentru cancer, care este benefică în unele cazuri și nu este benefică în altele. Alte tipuri de metode de screening pentru cancerul colorectal includ:

Testul imunochemical fecal foarte sensibil (FIT)
Test de sânge ocultic pe bază de guaiac foarte sensibil (gFOBT)
Test multi-țintă ADN scaun (MT-sADN)
Colonoscopia
CT colonografie (colonoscopie virtuală)
Sigmoidoscopia flexibilă (FSIG)

În Statele Unite, adultului mediu se recomandă începerea screeningului pentru cancerul colorectal la vârsta de 45 de ani. Aceasta include fie un test de scaun, fie un examen vizual. Colonoscopiile nu sunt necesare pentru persoanele cu vârsta peste 75 de ani și nu sunt recomandate după vârsta de 85 de ani.

Persoanele cu risc mediu * de cancer colorectal încep screeningul periodic la vârsta de 45 de ani.

Sfatul medicului Oz pentru pregătirea pentru prima colonoscopie
„Oamenii cred că ar trebui să mănânce alimente suplimentare înainte de preparare, umplându-se astfel încât să nu-i fie foame când este timpul să mergem la o dietă lichidă.

Acesta este cel mai rau lucru pe care il puteti face! „In schimb, Dr. Oz recomanda urmatoarele sfaturi pentru o zi inainte de colonoscopie:

Mâncați un mic dejun ușor, mai devreme decât ați fi de obicei.
Evitați boabele, fibrele și în special semințele și fasolea, care pot arăta ca un polip pentru gastroenterologul dumneavoastră.
Urmați-vă dieta curată lichidă prescrisă, dar nu beți nimic roșu, violet sau albastru. Acestea ar putea afecta vederea colonoscopiei.
Nu beți nimic 4 ore înainte de procedură (într-adevăr nu).
„Nu vă păcăliți cu cea de-a treia cauză de cancer cel mai frecvent”, spune dr. Oz.