Revista Sănătate

6 remedii din casă care te pot ajuta sa scapi de hemoroizi

Hemoroizii reprezinta o problema des intalnita in randul adultilor, afectand 3 din 4 adulti, conform celor de la Mayo Clinic. Mai simplu spus, hemoroizii sunt ca o vena varicoasa in zona rectala. Deseori, acestia vor sangera, dar nu provoaca dureri. Totusi, in unele cazuri, acesti hemoroizi devin necomfortabili si provoaca senzatii de mancarime.

Din fericire, ai un numar de optiuni pentru a iti trata hemoroizii acasa. Asigura-te ca in primul rand ai un diagnostic de la medicul tau inainte de a face ceva; dar, daca diagnosticul este ca ai hemoroizi, atunci poti sa verifici aceste 6 moduri simple care te pot ajuta sa reduci senzatia de discomfort adusa de hemoroizii tai.

O baie calda: tratamentul preferat de catre medici pentru hemoroizi este sastai intr-o baie cu apa calda timp de 15 minute. WebMD mentioneaza faptul ca poti sa achizitionezi o “baie sitz” care merge pusa pe toaleta pentru un mod convenabil de a iti inmuia hemoroizii.

Hamamelis: Medical News Today iti recomanda sa aplici hamamelis direct pe hemoroizi cu ajutorul unei bucati de vata. Hamamelisul este un astringent care poate sa determine strangerea pielii. Daca observi ca hemoroizii devin iritati, poti sa diluezi hamamelisul sau poti sa incerci o metoda diferita.

Aloe Vera: Cei de la Cleveland Health Clinic spun ca, desi nici un studiu nu a fost efectuat cu aloe vera in privinta hemoroizilor, aceasta planta ar putea totusi sa te ajute la tratarea hemoroizilor, din moment ce ajuta si la tratarea altor inflamatii ale pielii. Cu siguranta nu poate sa faca rau.

Foloseste o frunza de aloe pe care o aplici in mod direct pe hemoroizi.

Gheata: O alta traditie veche care functioneaza, conform WebMD, este aplicarea de gheata pe hemoroizi. Infasoara gheata intr-un prosop si aplica direct pe locul inflamat timp de 15 minute. Gheata ar trebui sa ajute la reducerea umflaturii si la reducerea senzatiei de durere.

Compusi cu glicerina/ saruri de Epsom: Cleveland Health Clinic iti recomanda sa faci un produs de aplicare. Amesteca doua linguri de saruri de Epsom cu doua linguri de glicerina. Aplica acest amestec direct pe hemoroid pe un tifon si lasa intre 15 si 20 de minute. Repeta aplicarea odata la 4 pana la 6 ore, dupa cum e nevoie.

Hartie igienica uda: Cei de la Mayo Clinic iti recomanda sa nu folosesti hartie igienica uscata sau parfumata pentru a te sterge la fund, pentru ca doar va determina inrautatirea problemelor. Cel mai bine este sa folosesti hartie igienica uda.

Faptul ca stii cum poti sa iti tratezi hemoroizii inseamna ca nu mai trebuie doar sa stai sa suferi. Data viitoare cand se inflameaza, poti sa incerci unul dintre aceste remedii.