Revista Sănătate

Ovăzul peste noapte este soluția perfectă pentru micul dejun

Ovăzul de noapte este ovăzul brut care a fost lăsat să se înmoaie peste noapte și amestecat cu fructe, unt de arahide sau alte toppinguri.
Mâncarea, care s-a transformat într-o consistență de budincă până dimineața, este de obicei consumată pentru micul dejun ca un început rapid de umplere a zilei.

Pe lângă oferirea unei mese perfecte, ovăzurile peste noapte au și avantajele aduse de a fi bune pentru inimă și o sursă bună de fibre – și ele pot fi ușor făcute ca vegan.

Rețete sănătoase de mic dejun – în imaginile de mai jos…

     

   

   

Vă recomand 4 rețete ovăz peste noapte pentru a încerca.

1.Ovăz de trei-ingrediente peste noapte

Dacă doriți să luați lucrurile lent prima oară când încercați ovăz peste noapte, puteți începe cu o rețetă care doar necesită trei ingrediente.

  • Micul dejun englezesc al lui Wetherspoon lasă „dezamăgit”
  • Pentru această rețetă, tot ce aveți nevoie sunt elementele de bază pentru ovăz peste noapte: ovăzul laminat de modă veche, laptele de migdale (sau orice alt tip de lapte) și un îndulcitor precum mierea sau nectarul de agave.
  • Combinați ingredientele într-un borcan de mason, acoperiți-le și păstrați-le la frigider peste noapte.

2.Tort de morcovi peste noapte

Pentru cei care doresc să adauge un pic mai multă aromă la dimineața lor, există nenumărate rețete pentru a încerca.

Aceasta pentru tortul de morcov tort peste noapte cere morcovi cubați, stafide de aur, semințe de chia, sirop de arțar, vanilie și iaurt grecesc.

Când este timpul să mănânce – majoritatea ingredientelor sunt adăugate cu o seară înainte – pur și simplu, cu morcovi mărunțiți și stafide de aur.

3.Apple scorțișoară peste noapte ovăz

Puteți, de asemenea, aroma dvs. dimineții cu o versiune de ovăz overnight de placinta de mere cu această rețetă.

Pentru a face scorțișoară de mere, adăugați iaurt simplu, măr tăiat, scorțișoară, cuișoare de pământ, ghimbir măcinat, sirop de arțar și semințe de chia și se răcește peste noapte.

Puteți adăuga, de asemenea, migdale prăjite dimineața pentru un strat suplimentar de aromă.

4. Brownie batter ciocolată peste noapte ovăz

Cea mai bună parte a obținerii ovăzului peste noapte este că se împerechează bine cu orice aromă – chiar și cu ciocolată – astfel încât să puteți opta pentru o versiune mai desert-like.

Această rețetă solicită adăugarea de pudră de cacao, semințe de chia, sare, iaurt și chipsuri de ciocolată și promite să gustă ca o variantă mai sănătoasă de aluat de brânză.

Dimineața, puteți încălzi ovăzul sau le puteți mânca la rece.