Revista Sănătate

Cum sa scapi de pungi sub ochi? Există numeroase lucruri naturale pe care le puteți face, de la eliminarea unor obiceiuri proaste la remedii la domiciliu, care pot contribui la reducerea aspectului pungilor sub ochi

Pungile sub ochi reprezintă o evoluție comună a vârstei și o plângere frecventă în rândul pacienților care nu se mai simt așa de tineri ca odată.

Pentru a descrie ce se întâmplă un pic mai mult, grăsimea normală care ajută la susținerea ochiului se mișcă uneori în pleoapa inferioară, ceea ce face ca capacul să apară puffy. În plus, se poate acumula lichid în zona de sub ochi, ceea ce duce la umflături.

1. Aveți grijă de alergii
Probabil că sunteți foarte conștient de alergii alergice, deoarece sezonul de alergie și ochii plini de apă sunt inevitabili pentru mulți. Încercați remedii naturale, cum ar fi uleiurile esențiale pentru alergii, pentru a vă ajuta să le administrați și să le prindeți înainte de a începe. De asemenea, aveți un mic flacon de amestec esențial pentru alergii, deoarece pentru unele alergii se poate furișa când vă așteptați cel puțin.

2. Luați-o ușor pe sare
Sarea este cel mai adesea legată de tensiunea arterială crescută, dar ați știut că tot acest sodiu poate determina retenție de lichide și poate duce la umflarea sub ochi? Dacă utilizați sare, utilizați sare de mare Himalaya, dar numai puțin.

Evitați alimentele sărate ridicate, cum ar fi pizza și niște supe. Optați pentru legume proaspete, în special pentru țelină, care vă pot ajuta să vă reduceți dorința de sare!

3. Exersați aceste pungi
Exercitarea este o modalitate naturala de a reduce semnele de imbatranire si poate promova o stralucire tinereasca a pielii, dar zona din jurul ochilor va beneficia de exercitii speciale de faciala.

Esteticianul licențiat și autorul Yoga Facelift, Marie-Veronique Nadeau, explică faptul că yoga pentru față implică exerciții lente ale mușchilor faciali pentru a ajuta la ton și a le strânge. Folosind presiunea ușoară a degetelor ca rezistență, exercițiile implică diverse expresii și presiuni faciale.

Să nu uităm yoga „regulat” și cum vă poate fi de folos. Pozițiile inversate, cum ar fi standurile umărului și coturile din spate, pot ajuta la creșterea circulației pe față, care îndepărtează excesul de lichid și ajută la ameliorarea umflăturilor.

4. Care este poziția dvs. de somn?
Somnul pe spate poate împiedica gravitatea să provoace acumularea de lichid în jurul ochilor. Luați în considerare adăugarea unei perne suplimentare sub capul dvs., dar asigurați-vă că este o pernă care este eficientă pentru un somn bun dacă nu puteți dormi, aceasta poate adăuga la problema cercurilor întunecate sub ochi.

5. Încercați un Neti Pot
Ai auzit de o oală neti? Acesta este un remediu vechi pe care îl puteți face ca parte a rutinei dvs. zilnice pentru a ajuta la combaterea acestor ochi pucioși. Originar din India în medicina ayurvedică, un oală neti arată ca un ceainic mic și poate fi găsit la cele mai multe magazine de produse alimentare de sănătate sau online. Aceasta poate ajuta la eliminarea tuturor umezelii suplimentare din sinusurile dumneavoastră de la alergii sezoniere, răceli sau infecții.

Pur și simplu se toarnă apă sărată într-o nară și se lasă să se scurgă cealaltă. De obicei, fac asta peste chiuveta în baie. Se simte la început ciudat, dar de fapt este foarte curățitor și revigorant.

6. Îndepărtați machiajul înainte de a merge la pat
Lăsând machiajul ochilor vă poate irita ochii, făcându-i să se udă și să se umfle. Asigurați-vă că eliminați ușor machiajul ochilor înainte de a lovi fânul pentru a ajuta la eliminarea oricăror iritări adăugate în jurul ochilor.

7. Limitați sau eliminați alcoolul
Alcoolul deshidratează corpul și pielea. Această deshidratare poate determina zona delicată din jurul ochilor dvs. să apară scufundată și întunecată. De asemenea, alcoolul poate provoca ochi obosiți și obosiți. Luați mai ușor pe alcool prin faptul că nu aveți mai mult de un pahar pe zi. Aș sugera să beți multă apă în schimb. Veți simți mai proaspăt, ochii dvs. vor fi larg deschise și pielea din jurul ochilor va străluci, pentru că este mai hidratată.

8. Puneți țigările pentru bine!
Știați că fumatul țigărilor se usucă și slăbește pielea de pe față, precum și întregul tău corp? De asemenea, provoacă îmbătrânirea prematură în jurul ochilor în special.

Produsele chimice găsite în țigarete sunt toxice și pot provoca iritații în jurul ochilor, ceea ce ar putea avea ca rezultat cercuri întunecate sau pungi subdezive, în plus față de aspectul încrețit, înclinat.

9. Încercați o Compresie rece … și Castraveți
Dacă ochii tăi sunt umflați și pucioși, încercați o compresie rece. Nu numai că acest lucru poate ajuta la reducerea ochilor pufos, poate fi foarte relaxant, ceea ce adaugă la un aspect tineresc. Puteți obține acest lucru prin utilizarea de linguri de răcire pe partea superioară a ochilor, felii de castraveți, sau chiar de refrigerate, pungi de ceai umezite cu o picătură de ulei de lavandă esențial adăugată. Temperatura rece este ceea ce face ca acest remediu acasă eficient.

10. Feriți-vă de soare !
Suprasolicitarea acestuia la soare poate face ca pielea din jurul ochilor să se înțepenească și să ridice și să cauzeze deshidratarea pielii. O protecție solară pe bază de minerale sau de casă, o pereche bună de ochelari de soare protejați cu UV și o pălărie pot face minuni pentru a vă proteja fața de razele daunatoare, menținând în cele din urmă pielea din jurul ochilor încrețită și întunecată datorită efectelor soare.

11. Acoperiți-vă capacul
În timp ce nu puteți elimina neapărat cercurile întunecate, puteți adesea să le ascundeți prin luminarea zonei cu un concealer. Există câteva opțiuni pe bază de minerale disponibile, dar puteți face și dumneavoastră acasă. Puteți alege opțiunile care se potrivesc tonului pielii dvs. și apoi aplicați-o pur și simplu lăsând-o ușor pe pielea din jurul ochilor. Nu-l frecați în piele, deoarece acest lucru poate provoca iritații suplimentare. De asemenea, nu folosiți prea mult. Vrei un aspect natural pentru piele. Prea multe pot face cernele întunecate, ridurile și pielea crepusă mai proeminente.

12. Utilizați un cremă pentru ochi natural
Deoarece îmbătrânirea cauzează deshidratarea pielii din cauza lipsei de colagen, hidratarea este esențială. Există o mulțime de creme disponibile, dar vă recomandăm o cremă de casă de casă. Puteți încerca asta noaptea, dimineața sau ambele.

De asemenea, puteți încerca soluția pentru ochi în seara imediat înainte de culcare. Conținând ulei de trandafir, uleiuri esențiale de lavandă și lamaie și aloe vera, aceasta va ajuta la reducerea inflamației și regenerarea pielii.

13. Ia mai mult colagen în dieta ta
Colagenul este cea mai abundentă proteină din corpul nostru. Se găsește în mușchii, oasele, pielea și tendoanele noastre. Oferă rezistența și elasticitatea pielii noastre și ajută la înlocuirea celulelor moarte ale pielii.

Producția de colagen a organismului nostru începe să încetinească, odată cu îmbătrânirea.