Revista Sănătate

Cum poți slăbi rapid și sănătos cu dieta 80/20? Rezultatele apar fără să renunți la alimentele preferate

Dietele drastice oferă rezultate rapide, dar care ajung să se piardă în timp, tocmai pentru că nu pot fi ținute o perioadă foarte lungă. Acesta este principalul motiv pentru care nutriționiștii recomandă păstrarea unui echilibru alimentar. Dieta 80/20 este regimul prin care se poate slăbi rapid și sănătos, dar fără a renunța la alimentele preferate.

Alimentația nesănătoasă este de cele mai multe ori vinovată pentru apariția kilogramelor în plus, iar câteva schimbări în dietă pot duce la obținerea unor rezultate spectaculoase. Alegerile alimentare corecte și moderația sunt cele două elemente care pot favoriza slăbirea rapidă.

Dieta 80/20 are la bază o regulă simplă, dar care o transformă într-un regim alimentar ce poate fi ținut întreaga viață. Principiul după care funcționează acest regim este simplu: 80% din produsele consumate trebuie să fie sănătoase și cu un conținut scăzut de calorii, iar 20% pot fi alimente “interzise” în cazul dietelor obișnuite, mai exact dulciuri, pizza sau paste.

“În principiu, acest regim înseamnă să pui în farfurie alimente sănătoase în proporție de 80%, iar în restul de 20% să te bucuri de micile plăceri sau să le transformi în variante mai sănătoase. Este modalitatea perfectă prin care poate fi păstrat un echilibru, comparativ cu cei care au un regim strict tot timpul, dar care nu va rezista. Este vorba despre moderație și despre adaptarea dietei în funcție de necesități. Strictețea nu va dura niciodată, ci va duce doar la mâncatul excesiv “, a spus Teresa Cutter, autoarea unei cărți de rețete, potrivit dailymail.co.uk.

Pentru a obține cele mai bune rezultate, dieta 80/20 ar trebui să fie completată de un program de exerciții fizice, dar și de respectarea orelor de odihnă. Acest regim alimentar se poate transforma într-un stil de viață sănătos și care nu doar că va topi kilogramele în plus, ci va asigura și o funcționare corectă a organismului.