Revista Sănătate

Te-ai îngrășat după sărbători? Scapă de kilograme rapid prin aceste 5 metode care funcționează de fiecare dată

Îți vine să crezi că au trecut sărbătorile? Când au venit? Cât au stat? Nu-i așa că nu știi când au trecut, dar, culmea, vezi consecințele… Organismul tău se resimte.

Cel mai probabil, te-ai încărcat spiritual, dar și alimentar. Hainele au devenit brusc din ce în ce mai strânse şi nu pentru că au intrat la apă. Te-ai îngrășat după sărbători? Scapă de kilograme rapid!

Se spune că e mai uşor să te îngraşi decât să slăbeşti, dar nu e chiar aşa. Important este să ştii cum să faci acest luru ȋntr-un mod sănătos şi eficient, fără prea multe sacrificii.

Iată cȃteva metode care te vor ajuta ȋn lupta cu kilgramele de după sărbători:

Optează pentru alimente sănătoase. Dacă vrei să slăbeşti sănătos, fără efecte care să ȋṭi dea peste cap organismul, este bine ca trecerea de la alimentaṭia „grea’, din perioada sărbătorilor, la o alimentaṭie echilibrată, să fie făcută cu tact. Redu treptat canitatea de alimente grase consumate la o masă.

Înlocuieşte gustările alcătuite din cozonaci sau prăjituri cu fructe şi iaurturi. Alege garnituri din legume, ȋn locul celor din cartofi, orez sau paste.

Bea apă ȋnainte de masă. Studiile spun că, dacă bei un pahar cu apă caldă cu jumătate de oră ȋnainte de masă, nevoia de a mȃnca va fi mai mică. Vei consuma o cantitate mai mică de alimente ca să te saturi decȃt ȋn mod obişnuit.

Te-ai îngrășat după sărbători? Scapă de kilograme rapid!

Alege mişcarea – Chiar dacă nu mergi la sală şi nu practici un sport, poṭi folosi scările ȋn locul liftului şi poṭi merge pe jos zilnic ȋn loc să iei maşina. Mişcarea nu doar că te va ajuta să slăbeşti, dar va contribui la menṭinerea echilibrului fizic şi mental.

Daca nu reuşeşti să ȋṭi găseşti singură echilibrul, ȋnscrie-te ȋntr-un program destinat persoanelor care vor să slăbească – Există astfel de programe care abordează atȃt partea fizică, cȃt şi partea emoṭională care adesea ne ȋmpiedică să scăpăm de kilogramele ȋn plus.

Goleşte frigiderul de tot ceea ce ar putea să ȋṭi stȃrnească pofta de mȃncare – Cu cȃt ai ȋn casă mai multe alimente calorice, cu atȃt mai greu mai greu ȋṭi va fi să slăbeşti. Curăṭenia de după sărbători este binevenită (si dupa sarbatori), mai ales cȃnd ȋṭi protejează silueta.

Pune pe următoarea listă de cumpărături doar fructe, legume, cereale integrale, lactate şi peşte, iar kilogramele ȋn plus se vor topi rapid.