Revista Sănătate

Care sunt beneficiile de colagen ?

Colagenul și derivații săi gelativi sunt utilizați pentru a susține regenerarea părului, a pielii, a mușchilor și a celulelor sanguine.

Colagenul este un supliment de proteine ​​pe bază de animale, derivat din piele, oase, tendoane și alți așa-numiți biți ciudați de carne de porc, carne de vită și pește. În forma sa digerabilă – obținută printr-un proces numit hidroliză – este denumită gelatină.

Colagenul (și derivații săi de gelatină) a fost folosit de mult timp pentru a susține părul, pielea, mușchii, cartilajul, ligamentul și regenerarea celulelor sanguine. Ceea ce îl face atât de special este profilul său esențial de aminoacizi: glicina, lizina și prolină ajută la reglarea creșterii celulare.

„Colagenul este un supliment nutrițional extraordinar”, spune Diane Sanfilippo, BS, NC, un nutriționist din San Francisco și autor al Practical Paleo. „Este important pentru sănătatea articulațiilor, elasticitatea țesuturilor și longevitatea generală”, din cauza proprietăților sale de regenerare a celulelor.

Organismul nostru produce colagen în mod natural este cea mai abundentă proteină din organism, găsită în țesuturile noastre conjunctive, unghii, păr și oase – dar producția încetinește cu vârsta.

Există mai multe modalități de a adăuga colagen și gelatină la dieta dvs. dar nu mănâncați mai multe urși gumici. Butetul oaselor este o sursă de alimente întregi pe care o puteți face acasă sau cumpărați în unele cafenele, co-ops și magazine de sănătate. Puteți chiar să creați propriul dvs. Jell-O folosind gelatină pulbere nealcoolică, nealcoolică.

O altă opțiune este colagenul hidrolizat, cunoscut și ca peptide de colagen. Aceasta este o formă de gelatină prelucrată fără aromă, care permite pulberei să se dizolve în lichide reci. Poate fi găsită atât în ​​kosher, cât și în soiurile cultivate cu pășune, și este similară în unele privințe cu pulberile tradiționale de proteine ​​- se amestecă bine în shake sau smoothies și conține până la 20 de grame de proteine ​​pe 2 linguri.

Colagenul pur nu are aminoacizi cu lanțuri ramificate (BCAA), pe care pulberile de proteine ​​derivate din zer, albușuri de ou și orez și amestecuri de mazare oferă adesea. Pentru exercițiul mediu, aceasta nu este o afacere mare, spune Sanfilippo. Dar pentru construirea musculare și recuperarea postworkout, BCAAs sunt esențiale. (Aflați mai multe la „Expert răspunsuri: Cum BCAA Boost Sănătate”.)

Dacă vă gândiți să utilizați pulberea de colagen, țineți cont de acești factori:

Antrenament intensitate. „Pentru sportivul de zi cu zi – ceea ce înseamnă că lucrați o dată pe zi timp de cel mult o oră sau nu mai mult de 20 de minute la o intensitate ridicată și nu în mod competitiv – puteți beneficia cu siguranță de la adăugarea de colagen pe cont propriu”, spune Sanfilippo .

Dacă lucrați mai greu decât acest lucru, adăugați 1 sau 2 linguri de pulbere de colagen la zgârierea proteinei din zer.

Necesitățile și restricțiile dietetice. Dacă mâncați proteine ​​animale, puteți incorpora ușor colagenul. Dacă nu mâncați carne de porc, căutați opțiuni derivate din carnea de vită. Dacă sunteți alergic la carnea de vită, încercați colagenul derivat din porc sau pește. Dacă nu mâncați animale copite, căutați peptide marine de colagen (o colagenă pe bază de fructe de mare asociată cu o pulbere de proteine ​​de mazare este o opțiune bună pentru pescetari, spune Sanfilippo).

Dacă nu mâncați produse de origine animală, acesta este un supliment pe care veți dori să-l evitați!