Revista Sănătate

Acest medic dentist a refuzat să facă canale radiculare de peste 20 de ani – aici este adevărul !

În timp ce canalele radiculare sunt extrem de comune, dacă nu ați reușit niciodată una, trebuie să fiți sigur că nu aveți niciodată unul. Și în timp ce medicul dentist vă poate încuraja, după ce ați citit acest lucru vă puteți schimba mintea.
Root Canal este una dintre cele mai frecvent efectuate proceduri efectuate pe adulți. Dar întrebarea pe care ar trebui să o întrebați este una înțeleaptă? Potrivit dr. Mercoma, dr. Robert Kulacz, medic dentist, a petrecut majoritatea carierei încercând să răspundă la această întrebare.
Descoperirea sa la determinat să scrie cartea numită „Toxic Tooth: How a Canal rădăcină te-ar putea face bolnav.
Potrivit lui Kulacz de la un insert luat de la articles.mercola.com:
„Am făcut o mulțime de canale radiculare de mulți ani”, spune el. „Totul mergea fără probleme până într-o zi, un pacient al meu mi-a spus: Știi, am auzit de la medicul meu că canalele radiculare pot fi rele; că canalele radiculare pot provoca sau pot contribui la alte boli ale corpului. ”
Și am spus: „Ești nebun. Cine îți spune asta? Acest lucru este imposibil. „El a spus:” Trebuie să te uiți la aceste informații. „Mi-a dat site-uri web ale unor organizații precum Academia Internațională de Medicină Orală și Toxicologie (IAOMT).
Am continuat să investighez acest subiect pentru a putea reveni la el și să-i spun: „Aici este cazul în care greșiți, aici este locul în care medicul dumneavoastră este greșit, și aici este cazul în care American Dental Association (ADA) are dreptate”.
Iată și am aflat că au dreptate; Am gresit.
M-am uitat la munca lui Weston Price, la opera lui Rosenow și la alții. M-am decis să merg la o întâlnire IAOMT … prelegerea dr. Boyd Haley despre canalele radiculare și cât de toxice mi-au schimbat viața. Mi-am dat seama că m-am înșelat … Din acea zi, mi-am schimbat practica.
Dr. Kulacz a încetat să mai efectueze această procedură în 1995. Deși nu promovează interdicția asupra canalelor radicale, el subliniază importanța consimțământului informat.
Asociația americană dentară afirmă că cana rădăcinii sunt proceduri sigure care nu provoacă nici o boală sistematică și, conform Dr. Kulacz și alții care au petrecut timp investiți în materie, acest lucru nu este adevărat.
„Dacă un pacient este informat că aceste dinți rădăcini rămași rămân infectați; că bacteriile pot călători într-adevăr în alte locuri din organism și că bacteriile din dinții din canalul rădăcină și din osul din jur eliberează toxine puternice, atunci pacientul poate decide să aibă un canal rădăcină sau nu „, spune el.
Mulți dentiști cred că pot steriliza un dinte de canal rădăcină și că actul de instrumentare și irigare a canalului va elimina toate bacteriile, dar din nou, acest lucru nu este adevărat.
Am făcut biopsii pe fiecare dinte din canalul rădăcinii pe care l-am extras. Aproape toți au reziduuri de resturi necrotice încă în acel canal, ceea ce înseamnă că nu au fost curățate temeinic. Culturile microbiologice ale osului din jur au arătat o infecție de aproape 100% din timp „, spune dr. Kulacz.
Există mai multe riscuri implicate în canalele rădăcinii decât cele adesea aduse la cunoștință și aceste riscuri sunt adesea subestimate. Dr. Mercola a postat pe această temă de mai multe ori și a adus câteva puncte minunate la masă. Un lucru pe care la menționat a fost că nu trebuie să permiteți medicului dentist să vă inducă în eroare, canalele radiculare nu sunt singura opțiune și nu sunt în întregime sigure.
Vedeți, la fel ca și alte sisteme de organe din corpul nostru, dinții necesită o alimentare cu sânge, drenaj venoase, inervații nervoase și limfatice. Canalele radiculare sunt dinți moi. Aceste dinți morți devin din ce în ce mai des decât surse de toxicitate bacteriană cronică în corpul vostru. Gândește-te în acest fel, dacă ai avea un organ mort în interiorul corpului tău, îl vei îndepărta, nu?
Ați face acest lucru pentru ca bacteriile și necroza să nu se stingă și să vă determine să muriți pe termen lung. De ce nu facem asta cu dinții? Este pentru că credeți că este diferit din cauza locației? Întreaga idee, în general, este dezgustătoare.
Dinții au rădăcini, aceste rădăcini conțin multe nervi în corpul dvs., de la canalul principal până la canalele laterale. Sigur, atunci când stomatologii efectuează canale radiculare, ele îndepărtează nervul din canalul principal, dar nu au mijloace de accesare a canalelor laterale, deoarece sunt microscopice. Acestea au nervi moarte lăsați în urmă în acele locuri.
În interiorul acestor locuri, bacteriile care nu necesită oxigen pentru a supraviețui să prospere. Aceasta provoacă toxicitate deoarece digeră țesutul necrotic și provoacă infecții cronice. Dr. Robert Kulacz a ajuns să scrie o carte despre această problemă intitulată; Toxicul dinte: Cum ar putea un canal rădăcină să te îmbolnăvească.
Dr. Kulacz a spus Dr. Mercola după cum urmează:
„Am făcut o mulțime de canale radiculare de mulți ani”
„Totul mergea fără probleme până într-o zi, un pacient al meu mi-a spus: Știi, am auzit de la medicul meu că canalele radiculare pot fi rele; că canalele radiculare pot provoca sau pot contribui la alte boli ale corpului. „și am spus:” Ești nebună. Cine îți spune asta? Acest lucru este imposibil. „El a spus:” Trebuie să te uiți la aceste informații. „Mi-a dat site-uri web ale unor organizații precum Academia Internațională de Medicină Orală și Toxicologie (IAOMT).
eu noi.