Revista Sănătate

Ce se întâmplă atunci când vă ștergeți dinții?

Când vă spargeți dinții, acest lucru se întâmplă de obicei cu destulă forță. Cei mai multi macinatoare de dinti o fac subconstient in somnul lor. Cineva care se culcă lângă un polizor de dinți va auzi un zgomot foarte neplăcut de șlefuire. Oamenii care își zgâlțâie dinții în timpul zilei nu adesea fac zgomot în timp ce o fac, dar sunt mult mai probabil să-și prindă dinții. Șlefuirea înseamnă că există mișcare implicată; încovoiere se întâmplă fără ea.

Cauza
Există mai multe motive diferite pentru care vă ștergeți dinții noaptea. Genetica este cauza în spatele ei de 40 până la 60% din timp. Cu toate acestea, alte cauze pot fi stresul, trauma nerezolvată, fumatul și consumul de alcool. Înșelătorii dinților se întâmplă de două ori mai frecvent la fumători decât la nefumătorii. În afară de aceasta, medicina și consumul de droguri pot fi, de asemenea, responsabile.

Cum afli?
Există trei mari simptome de măcinare a dinților pe care le puteți recunoaște. Primul este că dinții încep să poarte. Deoarece subconștient aplicați o presiune prea mare pe dinți și le deplasați, părțile de smalț din dinți se pot desprinde. S-ar putea să nu observați acest lucru imediat, dar medicul dentist vă va putea vedea și indica acest lucru. Ei vă pot ajuta și vă pot furniza o gură de protecție, care vă va împiedica să apăsați prea mult în viitor.

Durere de cap
Cel de-al doilea simptom care poate însemna că vă ștergeți dinții este frecvent dureri de cap. Strângerea fălcilor poate duce la dureri de cap sau chiar la migrene. Te descurci adesea cu o durere de cap? Atunci ar putea însemna că ți-ai tăiat dinții în timpul nopții.

Maxilare maxilară
Când mănânci sau strângeți, aplicați din greșeală o mare presiune asupra maxilarului, ceea ce poate duce la durere. Puteți observa acest lucru când mestecați sau înghițiți. S-ar putea, de asemenea, să nu puteți deschide corect gura și durerea poate călători la ureche, de asemenea.

Tratament
Nu există nici un „tratament” pentru măcinarea dinților, dar există soluții care pot ameliora simptomele. Primul lucru este să întrebați medicul dentist să aibă o gură de protecție creată pentru a vă purta noaptea. În afară de asta, medicul dentist vă poate sfătui să remediați deja vătămările care au fost dăunătoare dinților dumneavoastră. Dacă vă strângeți foarte mult maxilarul, puteți fi trimis la un fizioterapeut care vă va învăța exerciții de relaxare care vă vor ajuta să vă schimbați comportamentul. Când problema dvs. este cauzată de probleme mentale, un psiholog vă poate ajuta să rezolvați aceste probleme. Dacă nu funcționează altceva, Botox poate fi o ultimă soluție.