Revista Sănătate

7 motive foarte bune pentru care ar trebui să folosiți vodka în jurul casei

Puteți folosi vodca pentru aceste treburi neașteptate de uz casnic

Suntem cu toții familiarizați cu această băutură tare rusă și unii dintre noi ar putea avea chiar și o sticlă de lichior în cabinetul nostru de băuturi. Dar știi că vodca este utilă pentru mult mai mult decât să bei? Puteți să-l utilizați pentru câteva treburi în jurul casei! După cum se dovedește, vodca este un produs uimitor pentru multe lucruri diferite din jurul casei.

Acestea sunt cele șapte treburi neașteptate din jurul casei pe care le puteți folosi cu ușurință pentru vodcă.

1. Se va elimina mirosurile urâte din țesătură
Articolele de îmbrăcăminte precum hainele sau prosoapele încep de multe ori să miroasă puțin îndelungat în timp – este aproape inevitabil. Din fericire, această băutură rusă este o soluție excelentă pe care o puteți folosi pentru a îndepărta mirosurile murdare din țesături. Puneți 80 de mililitri de vodcă în mașina de spălat împreună cu detergentul de rufe preferat și spălați articolele de țesătură în cauză, așa cum ați proceda în mod normal.

2. Va pastra florile proaspat taiate, arata frumos
Știați că vodca are un efect antibacterian? Totul e alcool. Din acest motiv, adăugarea unei mici cantități de lichior într-o vază de flori (aproximativ o linguriță pe litru de apă) va ucide bacteriile care se acumulează în vază și pe flori. Acesta este cel mai simplu mod de a vă împiedica să vă răsuciți mai devreme buchetul de trandafiri.

3. Ameliorează reacțiile la iedera otrăvită
Există câteva lucruri la fel de enervante ca plimbarea minunată în pădure ruinată de iedera otrăvită. Dacă veniți în contact cu iedera otrăvită, răspundeți imediat și turnați-o cât mai repede cu putință de vodcă peste reacția alergică. Făcând acest lucru, puteți reduce senzațiile de arsură, senzație de mâncărime.

4. Oferă difuzoare de cameră un impuls
Doriți să vă dați un difuzor de cameră de casă un impuls? Adăugați aproximativ 60 mililitri de vodcă la un ulei esențial la alegere. Acest plus va asigura ca uleiul esential va ramane la parfumul de varf pentru mai mult timp, astfel incat sa va puteti bucura de mirosul minunat din casa dumneavoastra.

5. Este un ingredient important în extractele de casă
Deși o mulțime de rețete populare pentru extractele de casă recomandă utilizarea bourbon-urilor sau whisky-urilor, vodka asigură un profil de aromă mult mai bun. Deci, dacă doriți să vă creați propria vanilie, mentă sau extract de lămâie; folosiți vodca.

6. Permite lustruirea suprafețelor de sticlă
Poate că aveți un timp greu de crezut, dar ingredientul secret pentru cei mai buni curățători de sticlă DIY este plin de alcool! Combinați 240 de mililitri de vodcă (va apărea și vodca limpede sau romul alb) cu 60 mililitri de oțet și o jumătate de linguriță de săpun lichid. Utilizați acest lucru pentru a vă curăța ferestrele și alte suprafețe de sticlă și acestea vor străluci ca niciodată!

7. Va mentine respiratia proaspata
Credeți-vă sau nu, ci adăugând nouă linguri de scorțișoară la 240 mililitri de vodcă ieftină, v-ați făcut una dintre cele mai eficiente ape gustative ale respirației. Asigurați-vă că păstrați gura dvs. DIY apă la îndemâna copiilor mici.