Revista Sănătate

Hai sa luam exemplu…Primul supermarket din Marea Britanie va elimina 1300 tone de plastic din depozitele de deșeuri !

Deoarece plasticul este o povară pentru mediul înconjurător și faunei sălbatice, una dintre cele mai mari lanțuri de supermarketuri din Marea Britanie sa angajat să elimine toate ambalajele din plastic în anul următor. Prin eliminarea treptată a tacamurilor din plastic, a pungilor, a capacelor și a tăvilor, se va împiedica intrarea în lanțul de aprovizionare a 1 284 tone de material plastic.

GoodNewsNetwork raportează că Sainsbury’s va elimina pungile de plastic de 489 de tone, care sunt folosite în prezent pentru fructe, legume și produse de panificație. În locul pungilor, clienții își pot aduce propriile saci sau pot cumpăra un sac reutilizat, fabricat din materiale reciclate. Potrivit, pungile de hârtie vor fi disponibile clienților pentru articole de panificație în vrac.

Lanțul de supermarkete intenționează, de asemenea, să înlăture tacâmurile din toate cele 1.500 de magazine. Razele de plastic pentru sparanghel, capacele din plastic cu cremă, rafturile de tomate din plastic și de morcov și mânecile din plastic din vase de plante medicinale vor fi, de asemenea, eliminate treptat. În plus, compania sa angajat să-și înlocuiască tăvile de plastic negre; folie de fructe și legume din plastic; Tăvi din PVC și polistiren; și tăvi de ouă din plastic cu alternative reciclabile.

În cele din urmă, lanțul va pune capăt utilizării materialelor plastice întunecate (dificil de reciclat) pentru toate alimentele proaspete până în 2018. Până la sfârșitul anului 2020, acestea vor fi înlocuite cu alternative reciclabile.

„Suntem absolut angajați să reducem ambalajul inutil din plastic în magazinele din Sainsbury”, a spus directorul executiv al Sainsbury Mike Coupe. „Clienții noștri așteaptă ca noi să vedem drumul pe probleme majore, cum ar fi acest lucru, așa că sunt hotărât să eliminăm și să înlocuim ambalajele din plastic unde putem și să oferim alternative la plastic unde ambalajul este necesar pentru a proteja un produs”.

Aceasta nu este prima dată când compania a implementat măsuri sustenabile. Eforturile anterioare au condus la o reducere de 8 101 tone de plastic nereciclabil și „plastic virgin” în fiecare an. Cele mai recente eforturi ridică totalul la peste 10.000 de tone. În plus, compania intenționează să ofere numai ambalaje reutilizabile, reciclabile sau compostabile până în 2025.