Revista Sănătate

Cernobîlul, Craig Mazin îndeamnă vizitatorii să respecte cu exactitate zona de excludere

În urma succesului miniseriei HBO de la Cernobîl, o companie de turism a raportat că rezervările către Zona de Excludere de la Cernobâl din Ucraina au crescut cu 35%. Acum, creatorul serialului, Craig Mazin, imploră noul val de turiști să fie respectuos când se rupe de egoism la Cernobîl, raportează Gizmodo.

O zonă de excludere de 2500 de kilometri pătrați a fost înființată în jurul centralei nucleare de la Cernobîl la scurt timp după ce reactorul a explodat în 1986 și a inundat zona cu radiații nocive. Orașele abandonate sunt încă prea radioactive pentru ca oamenii să trăiască acolo în siguranță, însă au fost considerați în siguranță să viziteze temporar, sub supravegherea unui ghid.

Cernobîl a sprijinit industria turistică întunecată de ani de zile, dar mulțumită miniseriei, fotografiile realizate aici câștigă noi nivele de atenție online. Știrile despre influențatorii care prezintă pentru egoismul irevocabil la locul dezastrului nuclear au devenit repede virali. Mazin tweeted:

Indiferent de ce oamenii vizitează site-ul, respectul în prezența tragediei este întotdeauna o idee bună. Este, de asemenea, inteligent să se opună lăsării unui grup de tururi pentru a fixa autoelecția perfectă într-o clădire abandonată: companiile de turism avertizează că ruperea regulilor și rătăcirea pe căile aprobate poate duce la expunerea la radiații periculoase.