Revista Sănătate

Editorul fondator de ceapă Scott Dikkers spune că fiecare glumă poate fi clasificată într-unul din cele 11 „filtre amuzante”

Scott Dikkers a scris și a editat nenumărate glume pe durata mandatului său de redactor-sef al celei mai lungi serii a cepei. Dar în toți acești ani, el nu a întâlnit niciodată o glumă care nu se încadra în una din cele 11 categorii – sau „filtre amuzante”.

Dikkers a planificat un curriculum pentru o clasă de scriere a comediilor la Chicago Second City când a pus prima dată această idee în cuvinte.

„Eu nu le-am articulat niciodată înainte, tocmai le-am cunoscut de la a face acest lucru de ani de zile, ani și ani”, a declarat Dikkers în emisiunea The Cressy Show podcast. „A fost cam ciudat să articulăm în cele din urmă aceste lucruri care erau în capul meu, care nu aveau cuvinte atașate de ele, au fost doar lucrurile pe care le-ați făcut și sunt foarte încântat să spun că au fost pe aici pentru o câțiva ani, și încă – nu aș schimba nimic. Nu aș spune, „Oh da, este de fapt 12”, sau „Aceste două ar putea fi la fel, deci sunt doar 10.” Și am nu a întâlnit niciodată o glumă sau ceva care a fost amuzant, care nu a folosit unul dintre aceste 11 dispozitive literare. ”

Filtrele amuzante ale lui Dikkers sunt enumerate mai jos, folosind note de la Rob Cressy și titluri satirice din The Onion ca exemple.

1. Ironia – sensul intenționat este opus sensului literal