Revista Sănătate

Știi despre acest efect secundar bizar al paracetamolului?

Paracetamolul este unul dintre cele mai frecvent utilizate analgezice pentru ameliorarea rapidă a durerilor și durerilor. Tindem să luăm una dintre aceste pastile pentru cele mai mici dureri deja, dar acum am aflat despre acest efect secundar ciudat ne vom gândi de două ori pentru a lua unul.

Nu credem că cineva ar fi așteptat acest efect secundar.

Paracetamolul nu numai că reduce durerea, ci și vă scade empatia. Pentru puțin timp, ești o persoană cu adevărat diferită și nu într-un sens pozitiv. Acest lucru pare bizar, dar cercetatorii de la Universitatea de Stat din Ohio sunt convinsi ca paracetamolul te face sa fii mai putin empatic fata de ceilalti oameni. „Dacă aveți un argument cu soțul / soția și tocmai ați luat [paracetamol], ați putea să înțelegeți mai puțin ce ați făcut pentru a răni sentimentele soțului / soției”, spun cercetătorii.

Deci, cum au aflat despre asta?

Cercetatorii au lasat 40 de studenti sa bea o bautura cu 1000 mg paracetamol in el si 40 de alti studenti o bautura fara paracetamol. Participanții nu știau care dintre cele două băuturi pe care le beau. Apoi, studenții au trebuit să citească opt povești cu descrieri ale durerii fizice și psihice. Într-una din povești, cineva și-a pierdut tatăl și în altul, cineva sa tăiat atât de adânc, încât i-au putut vedea osul. Lucru destul de greu.

Estima
Studenții au trebuit să estimeze cât de multă durere a fost personajul principal pe o scară de la 1 la 5. Se pare că studenții care au luat paracetamol au estimat durerea mult mai mică decât studenții care nu luaseră paracetamol.

Cercetatorii cred ca motivul pentru aceasta este ca durerea si empatia sunt localizate in aceeasi parte a creierului. Cercetările anterioare arată că, de asemenea, vă simțiți mult mai puțin bucurie când ați luat paracetamol. O să gândim de două ori înainte să luăm de acum înainte acest analgezic …